Jdi na obsah Jdi na menu
 


Balů

19. 8. 2012

Balů

dsc_0779.jpg

 Aljašský malamut, pes, věk 5 až 8 let. Na Balůa mě upozornila MP, kterou někdo telefonicky oslovil. MP velmi ochotně asistovala při nakládání Balůa. Takhle si představuji spolupráci.

 Balů je další pes, kterého se jeho majitel zbavil, tak že ho uvázal na černé skládce odpadu vedle Chetesu směrem na Pelhřimov ke stromu a opustil ho. Pes byl dlouhodobě zanedbaný a ve velmi špatném zdravotním stavu. Krvácel z konečníku, kde měl spoustu nádorů s metastázemi. Pes byl hladový a žíznivý. Z počátku se projevoval agresivně, protože chudák nevěděl, proč se k němu jeho majitel zachoval tímto odporným způsobem! Psa jsem odvezla na kliniku do Německa, kde byl vyšetřen a poté uspán a utracen. Poskytla jsem mu poslední službu. Myslím, že bylo nutné ukončit trápení. Opravdu už nemám sílu tohle neustále řešit za nezodpovědné majitele zvířat! Takové případy nejsou ojedinělé a stávají se téměř každodenní mojí záležitostí. Balů mi byl velmi vděčný, a i když byl v mojí péči jen velmi krátkou dobu, velmi mi důvěřoval a poslušně plnil moje pokyny. Na klinice v ordinaci, v mém autě, v kotci na útulku a v mém nose, zůstal velmi silný zápach, který jen dokresloval jeho utrpení. Než byl uspán, vzala jsem ho ještě na procházku, kde se dlouho válel v trávě a užíval si sluníčka. Poté jeho utrpení skončilo.

dsc_0780.jpg

Podávám trestní oznámení na neznámého pachatele a vyzívám tak všechny, aby mi pomohli nalézt jeho původního majitele. Vše bude zmedializováno a snad se podaří zjistit, odkud Balů pocházel. Balů nebyl čipovaný ani tetovaný. Mnoho přátel zvířat, kteří sledují případy a osudy psů z útulku, už také zahájili potřebné kroky, které snad povedou k potrestání majitele. Rozhodla jsem se, že budu medializovat a zveřejňovat všechny podobné případy. Budu podávat trestní oznámení a požadovat řešení těchto případů. Když se nepovede případ Balů vyřešit, pevně věřím, že se povede vyřešit ten další.

dsc_0786.jpg

 Další foto Balůa a místa nálezu doplním a o výsledku šetření budu informovat.

Nechci a nebudu řešit takové případy za nezodpovědné lidi!

Jde o poslední službu, kterou může člověk zvířeti poskytnout a měl by ji řešit majitel zvířete, který s ním zůstane až do samého konce.

dsc_0792.jpg 

dsc_0794.jpg

dsc_0795.jpg

dsc_0799.jpg 

dsc_0802.jpg

dsc_0803.jpg 

dsc_0804.jpg

dsc_0807.jpg

Dne 24.8. byla odvisílána v televizi reportáž o Balůovi. Odkaz zde

Další reakce můžete najít na stránkách www.obcechebska.estranky.cz , kde budou pravidelně zveřejňovány podobné případy a příběhy psů z útulku.